Kronen tanden, hoe interessant zijn ze in de praktijk?

Tegenwoordig is het (gelukkig) zo dat er tal van verschillende manieren bestaan om tanden die verwoest zijn te herstellen. Eén van de meest populaire van deze mogelijkheden zijn zogenaamde kronen tanden. Voor kronen geldt dat ze tandheelkundige structuren zijn welke over de vorm beschikken van een zogenaamde dop. Door gebruik te maken van een dergelijke kroon kan je in één klap meerdere voordelen realiseren. Niet alleen is het op deze manier mogelijk om de grootte, maar daarnaast ook de vorm van je tand(en) te laten herstellen. Voor menig aantal mensen geldt in de praktijk dat ze geconfronteerd worden met een verlies aan kauwfunctie door het verdwijnen van één of meerdere tanden. Door te plaatsen van kronen wordt ook dit probleem opgelost.

Wanneer kiezen voor kronen tanden?

De keuze voor kronen tanden kan in zeer veel verschillende gevallen interessant zijn. In eerste instantie kan het bijvoorbeeld een uitstekende manier zijn om zwakke tanden te kunnen beschermen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat dergelijke kronen er bekend om staan verschillende delen van bijvoorbeeld een gebarsten tand met elkaar te kunnen verbinden. Ben je op zoek naar een handige manier om een fixatie van de tandbrug te realiseren? Ook in dat geval zal je tot de vaststelling komen dat kronen daarvoor kunnen zorgen. Andere voordelen waar je nog op kan rekenen zijn de onderstaande:

  • Het is mogelijk om een tand te bedekken en te ondersteunen met een grote vulling; 
  • Een tandheelkundig implantaat kan worden afgedekt; 
  • Er is kan een esthetische modificatie mee gebeuren;

De hierboven terug te vinden voordelen zorgen er in de praktijk voordat kronen tanden werkelijk kunnen rekenen op een ontzettend grote populariteit. Ben jij ook wel geïnteresseerd in één van deze verschillende voordelen? Dan dien je absoluut zeker verder te blijven lezen.

Welke soorten kronen bestaan er allemaal?

Er bestaan in de praktijk tal van verschillende kronen tanden waar je een keuze tussen kan maken. Voor moderne tandheelkundige kronen geldt dat ze op twee verschillende punten van elkaar kunnen verschillen. Het gaat hierbij concreet om:

  1. Het materiaal dat wordt gebruikt om ze uit te vervaardigen;
  2. Hoe lang ze precies kunnen worden gedragen;

Het is vooral de duur van het dragen welke ervoor zorgt of kronen tanden als een permanente oplossing bestempeld kunnen worden of niet. Voor tijdelijke kronen geldt dat ze hoofdzakelijk kunnen worden bestempeld als een goede oplossing voor de korte termijn. In principe worden deze in de praktijk dan ook slechts gedragen tot op het ogenblik dat de permanente kroon waaraan wordt gewerkt is afgewerkt. Voor permanente kronen tanden geldt dat ze zomaar voor een periode van tussen de 5 en 15 jaar gedragen kunnen worden.

Blijf niet met je gebitsproblemen zitten!

Toen mensen vroeger problemen ondervonden met hun gebit bleven ze daar vaak zeer langdurig mee geconfronteerd worden. Tegenwoordig is dat helemaal nergens meer voor nodig. Er bestaan dan ook (onder de vorm van bijvoorbeeld kronen tanden) tal van uitstekende oplossingen die jouw tandproblemen op een zeer efficiënte manier kunnen verhelpen. Zo kan je al jouw vervelende gebitsproblemen in een mum van tijd verholpen zien worden door een uitstekende tandkliniek.